Ultra tiché tepelné čerpadlo pre vykurovanie a chladenie - UltraSource®

◄ Späť do prehľadu blogu

Firma Hoval inštalovala svoje prvé tepelné čerpadlo už v roku 1975. S viac než 40 ročnými skúsenosťami spoločnosť práve uvádza na trh najnovšiu generáciu tepelných čerpadiel UltraSource®. Tieto tepelná čerpadlá sú navrhnuté s ohľadom na požiadavky bývania. Jedná sa o veľmi účinné riešenie, napriek tomu ale veľmi tiché s hladinou hluku iba 28 dB(A) vo vzdialenosti 3 m.

Nové tepelné čerpadlo od firmy Hoval je tiché, kompaktné a má moderný vzhľad

Tepelné čerpadlá UltraSource® získavajú teplo zo vzduchu, zeme alebo vody. V prípade, že energia potrebná pre vykurovanie a ohrev teplej vody je odoberaná zo vzduchu, inštaluje sa k vnútornej jednotke i vonkajšia jednotka, tzv. prevedenie split.

 

ultrasource-familie.jpg

Obrázok 1: Tepelné čerpadlá UltraSource B (vzduch/voda) a UltraSource T (soľanka/voda alebo voda/voda)

Tiché ako list vo vetre

Tepelné čerpadlá UltraSource® vyvracajú tvrdenie, že tepelné čerpadlá sú hlučné. Hoval porovnal hladinu hluku vonkajších jednotiek vzduch-voda s hladinami hluku pri bežných činnostiach. Výsledok: úroveň hluku je porovnateľná s vánkom v lese, čo znamená takmer nepočuteľné.
Vnútorné jednotky nie sú výnimkou, pracujú veľmi ticho a svoj výkon prispôsobujú potrebe tepla v danom okamihu – výkonovo "modulujú".

Súhrnne, UltraSource® je taký tichý, že ho nemusíte umiestňovať iba do suterénu – je možné ho bez obáv inštalovať aj do technickej miestnosti, ktorá sa nachádza v blízkosti obývačky.

Je rovnako účinné ako vták pri lietaní

Vďaka sile vetra môžu vtáci lietať na obrovskú vzdialenosť, pri malej spotrebe energie. Vďaka pokrokovej technológii dokáže aj UltraSource® ušetriť obrovské množstvo energie. Vždy sa dokonale prispôsobuje aktuálnym podmienkam - schopnosti, ktoré čerpá z prostredia a zároveň šetrí finančné prostriedky.

efficient.png
Obrázok 2: Tichý, účinný, úsporný - presne taký je UltraSource

Nové zariadenie rovnako čerpá z kompaktných rozmerov. Vďaka svojmu tvaru je ho možné umiestniť do veľmi malých priestorov, napr. pod schody či úzkych chodieb.

V prípade tepelného čerpadla „Compact“ s integrovaným zásobníkom môže byť ušetrené ešte viac miesta, pretože nie je potrebná externá samostatná nádrž.

Tepelné čerpadlo v triede "Compact", je možné pre jednoduchší transport dodať jednotku tepelného čerpadla a zásobníka oddelene. Obe časti sa potom dajú rýchlo a jednoducho zostaviť priamo na mieste inštalácie.

Spoločnosť Hoval dodáva tepelné čerpadlo UltraSource® pripravené rovno na pripojenie. Prípojky sú usporiadané pre montáž do rohu a sú navrhnuté tak, aby poskytovali maximálnu flexibilitu. Pre údržbu tepelného čerpadla potrebuje servisný technik prístup iba k prednej časti jednotky. Všetky modely sú vybavené prepínacím ventilom pre prípravu teplej vody, čo šetrí čas a náklady.

Pokročilý systém riadenia znižuje náklady

Nové tepelné čerpadlo Hoval je impozantné: Rovnako ako moderná architektúra sa vonkajšia jednotka tepelného čerpadla UltraSource® vzduch/voda dokonale hodí k okoliu. V skutočnosti sú jej lamely podobné modernému záhradnému nábytku alebo časti fasády.

Všetky modely UltraSource® sú vybavené riadiacim systémom TopTronic®E. Tento systém zabezpečuje, že tepelné čerpadlo UltraSource® vyrába teplo presne podľa potreby. Modulačné tepelné čerpadlo pracuje s maximálnou účinnosťou po celý rok, čo prispieva k zníženiu prevádzkových nákladov.



Radi by ste sa dozvedeli viac o tepelných čerpadlách? Neváhajte sa na nás obrátiť!

Autor