Ekonomické a efektívne riešenie pre vykurovanie priemyselných hál - praktické informácie z prevádzky

◄ Späť do prehľadu blogu

Správne zvolená technológia dokáže riešiť problémy s teplom, dymom a olejovými výparmi. Žiadne vzduchové kanály vo výrobnej hale, napriek tomu je zdravý a čistý vzduch všade: v lete chladný, v zime teplý. Jednotka Hoval RoofVent® vynáša ako tromfy svoje silné stránky.

Všade poletujú triesky a nečistoty, z niektorých sa dymí. Olejové výpary znečisťujú vzduch. Vo švajčiarskej obci Benken sa v hale pohybujú zamestnanci firmy Edi Hofstetter AG vyrábajúcej náradie a stroje. Opracovávajú diely ťažké až 20 ton.

Pri rekonštrukcii vykurovacieho systému nadišla chvíľa, aby sa zároveň zlepšila vnútorná klíma vo výrobnej hale objemu necelých 4 000 m3. Hlavnou požiadavkou bolo umožniť chladenie a vykurovanie. Ďalším kritériom pre majiteľa podniku bolo nájsť riešenie, ktoré funguje s obnoviteľnými zdrojmi energie a ktoré by bolo možné v prípade potreby rozšíriť o ďalšie komponenty.

Klimatizačná jednotka RoofVent
Obr. č.1: Klimatizačná jednotka Hoval RoofVent®

Navržené řešení pro klimatizaci hal

V spolupráci s projektantami navrhol Hoval inštaláciu zariadenia Hoval RoofVent® LKW-9 / DN 5 a dve tepelné čerpadlá. Vzduchový výkon systému činí 7 000 m3/h. RoofVent® je vybavený dvoma zabudovanými riadiacimi jednotkami ovládajúcimi tepelné čerpadlá. Tlmiče hluku pre nasávaný a vyfukovaný vzduch sú vítaným doplnkovým vybavením jednotky, nakoľko výrobná hala susedí s obytnou zónou. Vetracia jednotka zachytáva olej a pre funkciu chladenia a vykurovania je vybavená špeciálnym dvojregistrovým výparníkom. Dosahuje tak vykurovací výkon 63 kW a chladiaci výkon 56 kW.

Jaké jsou přínosy řešení rekonstrukce topného systému?

Týmto riešením sa vnútorná klíma vo výrobnej hale zreteľne zlepšila. Striktne dané požadavky na kvalitu vzduchu so zreteľom na teplotu, zápach a výpary boli jasne splnené. Tepelná a chladiaca eneriga získaná spôsobom šetrným k životnému prostrediu je opakovane využitá pomocou účinného spätného získavania tepla.

Páči sa vám tento článok? Zdieľajte ho s ostatnými!

Autor
Adela Lustykova