Hoval investuje do výroby tepelných čerpadiel

◄ Späť do prehľadu blogu

19.10.2022, Vaduz - Po výrobkoch spoločnosti Hoval je vysoký dopyt, celá skupina zastáva navyše obzvlášť silnú pozíciu na trhu s prémiovými tepelnými čerpadlami. Vzhľadom na to, že dopyt po tepelných čerpadlách v poslednej dobe exponenciálne rastie, pracuje spoločnosť Hoval na rozšírení svojich kapacít a buduje nové výrobné závody na výrobu tepelných čerpadiel vo svojom sídle vo Vaduze a v Istebnom. V rámci týchto prác bude rozšírený aj súčasný závod v Istebnom. 

„Svojím jasným záväzkom uprieť pozornosť smerom k výrobe tepelných čerpadiel, a s tým súvisiace rozšírenie našich výrobných zariadení vo Vaduze a Istebnom, posilňujeme vlastnú pozíciu v oblasti obnoviteľných zdrojov energie,“ hovorí Fabian Frick, jeden z výkonných riaditeľov skupiny Hoval.

Hoval_HP_Production_1_press_(c)Hoval

Plán do budúcnosti

Nový závod na výrobu tepelných čerpadiel vo Vaduze zahájil prevádzku v septembri a prvé tu vyrobené tepelné čerpadlá už boli uvedené do distribúcie. Ďalší závod na výrobu týchto zariadení v terajšom závode v Istebnom by mal začať prevádzku na jar 2023. Vedľa existujúceho areálu stavia spoločnosť Hoval nový, moderný závod na výrobu tepelných čerpadiel. Ten má začať prevádzku na začiatku roka 2024 a po dokončení zamestná viac ako 500 ľudí. Celková investícia bude predstavovať približne 60 miliónov EUR.

V rámci projektu rozšírenia súčasného závodu v Istebnom plánuje skupina Hoval ďalej investovať do logistiky a výrazne zvýši počet zamestnancov v oblasti vývoja tepelných čerpadiel a regulačnej techniky.

Tradičný poskytovateľ komplexných služieb

Spoločnosť Hoval si už v počiatkoch svojho počínania uvedomila, že samotné výrobky na uspokojenie potrieb trhu, nieto ešte na riešenie klimatickej krízy, nestačia. "Ako poskytovateľ komplexných služieb musíme rozumieť našim zákazníkom a vyvíjať inteligentné riešenie spĺňajúce ich individuálne potreby," hovorí spoluriaditeľ Peter Gerner. „Kombináciou našich produktov, systémov a služieb, rovnako ako zvyšovaním úrovne integrácie Internetu vecí je spoločnosť plne pripravená na výzvy budúcnosti,“ dodáva.

Spoločnosť Hoval vyrába tepelné čerpadlá viac ako 40 rokov a teraz ich ponúka v kategóriách vzduch/voda, soľanka/voda a voda/voda pod značkami Belaria®, Thermalia® a UltraSource®.

Autor
Anna Doubravova